Nedstat Basic - Free web site statistics
Personal homepage website counter
Free counter
Fáilte
isteach
des d'Irlanda


dimecres, de gener 19, 2005

Go metric | Go safe

Equivalència en velocitats


És la darrera campanya de An Roinn Iompair (Department of Transport): a partir de les 12 de la nit d'avui entra en vigor la nova regulació sobre els límits de velocitat a les carreteres... La qual cosa vol dir que les senyals de circulació enlloc d'estar en milles per hora estaran en kilòmetres per hora. D'aquesta manera, es pretén uniformitzar els sistemes de mesura en carretera. I és que ja fa uns quants anys que conviuen els kilòmetres (distàncies) i milles/hora (velocitats).

Durant tota aquesta setmana s'han començat a vore els discs nous a les carreteres. No són gaire diferents dels de la resta de països que utilitzen el sistema mètric, però a sota del límit de velocitat hi posa específicament "Km/h".

L'anotació pot parèixer supèrflua, però tenint en compte que la gent està avesada a les velocitats expresades en el sistema imperial (sic), no està de més recordar al respectable que a les carreteres generals el límit de velocitat "100" no vol dir 100 milles/hora (aprox. 160 km/h!)També cal tenir en compte que als Sis Comtats sota domini britànic encara s'aplicarà el sistema "imperial" (és que no m'ho puc treure dels dits!); per tant, cal avisar-los quan creuen "la frontera".

I dic jo, enlloc de canviar aquestes bajanades (al cap i a la fi jo ja m'havia acostumat a fer transformacions instantànies d'unitats), no podrien haver dit: "A partir de demà tothom a conduir per la dreta"?