Nedstat Basic - Free web site statistics
Personal homepage website counter
Free counter
Fáilte
isteach
des d'Irlanda


dilluns, de gener 17, 2005

Binn blasta!

Dónal agus Mórag va ser la primera cançó d'ells que vaig sentir, en un recopilatori que em van regalar ja fa una pila d'anys. Des de llavors, he anat ensopegant amb altres peces seues en nombrosos recopilatoris. I des que estic a Irlanda que un parell dels seus treballs han caigut a les meues mans. Però mai no els havia sentit en viu...

On stage :: Gallery : Old Altan photos
Fins divendres. Alguns components del mític grup folc irlandès Altan van fer una actuació en una vila a una hora en cotxe de Cork.

Divendres, 14 de gener. Ionad Culturtha, al Gaeltacht de Baile Mhuirne. La sensació d'alleujament en haver reservat els tiquets, perquè un cartell indicava "Teach líon / Full house".

Una sala menuda amb grades, un escenari amb tres cadires, un canelobre amb tres esplemes, una llum de fons ataronjada. Dos violins, un acordió, la veu clara de Mairéad Ní Mhaonaigh. Explicacions en gaèlic de les que només vaig captar quatre paraules (i encara). La pell de gallina amb les cançons en sean nos. La tremolor de les grades pels cops de peu de la gent seguint el ritme del violí. Unes ganes boges de ballar quan van tocar una masurca. Una petita banda improvisada amb companys del gremi presents a la sala.

Va valdre molt la pena.